Sfeervolle bruisende binnenstad

Home > Inwoners > Sfeervolle bruisende binnenstad

Sfeervolle bruisende binnenstad

Programma sfeervolle en bruisende binnenstad

Een binnenstad waar je een spectaculair festival bezoekt, waar je op een terrasje met vrienden geniet, waar je gezellige restaurantjes of aantrekkelijke winkels bezoekt of waar je naar een mooie theatervoorstelling gaat. Een binnenstad voor iedereen, nu en in de toekomst. Of je er nu woont, winkelt, werkt of uitgaat.

Een sfeervolle en bruisende binnenstad realiseren we door het uitvoeren van heel veel verschillende projecten. Lees hier wat er nu speelt in deze projecten.

 • Herinrichting Brusselstraat

  Vergroot afbeelding: Brusselstraat

  In het voorjaar 2018 gaat de gemeente de Brusselstraat herinrichten. Doel is het verbeteren van de veiligheid voor fietsers (project Nota Mobiliteit). De bestaande fietsstraat van het Buitenom en Burgemeester Wegstapelplein wordt verlengd via de Brusselstraat tot aan de oversteek bij het Hogerop. De huidige weg wordt ingericht als een fietsstraat waar de auto te gast is.
  Meer over de herinrichting Brusselstraat

 • Finn Bos wint kleurwedstrijd zichtbare vernieuwing Cadenza

  Vergroot afbeelding: winnende kleurplaat Finn Bos

  De mooiste binnenstadskikker is gekleurd door Finn Bos, 4 jaar. Zijn kleurplaat sprong eruit door het originele kleurgebruik en de manier waarop hij de achtergrond heeft gekleurd. De gemeente organiseerde de kleurwedstrijd om de voltooiing van Cadenza en alle vernieuwingen in de binnenstad te vieren.

  Lees meer
 • Stadhuis van Zoetermeer krijgt ingrijpende metamorfose

  Vergroot afbeelding: impressie nieuw Stadhuis

  Door afname van het aantal ambtenaren, reorganisatie en invoering van Het Nieuwe Werken kan het Stadhuis veel kleiner worden. Verder moet gebouw duurzamer worden, zodat het voldoet aan energielabel A. Na de renovatie zijn in het vernieuwde Stadhuis ook de bibliotheek en andere partners gehuisvest.
  Meer over vernieuwing Stadhuis

 • Stadhuisplein

  Vergroot afbeelding: Stadhuisplein

  Op het Stadhuisplein kunnen bezoekers genieten van een drankje en een hapje op een mooi en aantrekkelijk terras. Dat moet zo blijven. Het Stadhuisplein is het middelpunt van het Stadshart met één van de belangrijkste horecapleinen van Zoetermeer. de gemeente wil het Stadhuisplein, maar ook het daaronder gelegen station in samenwerking met alle betrokken partijen aantrekkelijker maken.
  Meer over vernieuwing Stadhuisplein en RandstadRailhalte

 • De Dorpsstraat

  Vergroot afbeelding: Dorpsstraat

  De Dorpsstraat vormt het historische hart van Zoetermeer en heeft als winkelstraat en uitgaansgebied een uniek karakter in de binnenstad van Zoetermeer. De gemeente, de winkeliersvereniging en omwonenden willen ervoor zorgen dat de Dorpsstraat ook in de toekomst een bijzondere en aantrekkelijke straat blijft.
  Meer over de Dorpsstraat

 • Vernieuwing Stadshart

  Vergroot afbeelding: Stadshart

  Het college van B&W heeft op 16 oktober 2013 het structuurplan 'upgrade Stadshart' vastgesteld. Hierin staat op hoofdlijnen hoe het Stadshart Zoetermeer er in de toekomst uit kan komen te zien. Het plan maakt de weg vrij voor investeringen in het Stadshart en zo komt een aantrekkelijker Stadshart weer een stap dichterbij.
  Meer over vernieuwing Stadshart

 • Beeldkwaliteitsplan Upgrade Stadshart

  Vergroot afbeelding: voorkant beeldkwaliteitsplan

  Het beeldkwaliteitsplan Upgrade Stadshart is gemaakt als uitwerking van het Structuurplan upgrade Stadshart. De ambities die in het Structuurplan zijn beschreven voor de vernieuwing van het Stadshart worden in het beeldkwaliteitsplan concreter gemaakt.

  Lees meer
 • Cadenza 2: een nieuw woningbouwplan

  Cadenza 2 ligt tussen het gebouw Casa Italia aan de Italiëlaan en het nieuwe Cadenza-gebied, dat recent is opgeleverd. Voor de locatie Cadenza 2 heeft de gemeenteraad het college gevraagd een nieuw voorstel te doen voor woningbouw.
  Lees meer

 • Centraal Park Dobbegebied

  Vergroot afbeelding: Dobbeplas

  De gemeente heeft samen met bewoners, organisaties, bedrijven en andere belanghebbenden de visie op het gebied rond de Dobbe aangepast. Hierin krijgen nieuwe initiatieven op de verschillende ontwikkellocaties een plek, net als het ontwikkelen van bruisende activiteiten op en rond het water om de het gebruik van het gebied te stimuleren.
  Meer over Centraal Park Dobbegebied

 • Meer over het programma en de visie

  Vergroot afbeelding: luchtfoto Zoetermeer

  Alle projecten die worden uitgevoerd binnen het programma sfeervolle en bruisende binnenstad maken uiteindelijk de vier gebieden in het stadscentrum tot één geheel. Aan het programma ligt een visie over de binnenstad ten grondslag: de zogenaamde Visie Binnenstad. In deze visie zijn vijf ambities opgenomen waaraan door het programma wordt gewerkt.

  Lees meer
 • Verleden, heden, toekomst

  Vergroot afbeelding: oud-wethouder bij maquette

  Zonder kennis van het verleden is het maken van een visie niet mogelijk. Dit gaat over de toekomstige ontwikkelingen van Zoetermeer. Als je daaraan werkt is het altijd goed om ook even achterom het verleden in te kijken. Je ziet dan mooi hoe een stad constant in ontwikkeling is.

  Lees meer