Schoon is gewoon - dat doen we samen

Schoon is gewoon - dat doen we samen

logo campagne Schoon is gewoon

Zoetermeer vrij van zwerfafval

Hoe mooi zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval. Zwerfafval maakt een rommelige indruk, is slecht voor de gezondheid en voor het milieu. Zwerfafval opruimen door de gemeente kost geld. Door afval niet meer op straat weg te gooien, zorgen wij samen voor een schonere stad waarin iedereen zich prettiger en veiliger voelt en zich socialer gedraagt.

De gemeente wil inwoners en ondernemers graag betrekken bij de bewustwording en start daarom acties om zwerfafval te voorkomen voor jongeren, scholen, ondernemers, winkelend publiek en ouders.

• Wat kunt u zelf doen?

Denk eens aan het volgende: adopteer een afvalbak, bestel een gratis vuilknijper of spreek mensen aan. Het meest eenvoudige wat u kunt doen is natuurlijk geen afval op straat gooien. Afval dat u ziet liggen kunt in de prullenbak gooien. Anderen er op aanspreken als u ziet dat ze rommel maken helpt ook.

• Uitreiking 'bedankbeeldje'

Op donderdag 11 oktober kreeg de heer Ruud Roijers, uit handen van wethouder Groeneveld een speciaal beeldje, dat staat voor 'bedanken'. En niet zonder reden. De heer Roijers prikt al jaren, samen met cliënten van Middin, twee maal per week zwerfafval rond het Woonhart.
    Naar nieuwsbericht