Schaalsprong

Home > Inwoners > Schaalsprong

Schaalsprong

Zoetermeer groeit. Er komen nieuwe woningen en we investeren in de kwaliteit van de bestaande stad. Lees hier over de grootste bouw- en ontwikkelprojecten in de stad.

 • Versnellingsagenda woningbouw

  De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. De gemeente heeft afgesproken in Zoetermeer 700 woningen per jaar bij te bouwen. In totaal komen er de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen bij en de gemeente onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen.
  Lees meer over Versnellingsagenda woningbouw

 • Binnenstad

  Een binnenstad waar u gezellig kunt eten en stappen, goed kunt winkelen én leuk kunt wonen? Dit zijn de criteria voor een sfeervolle en bruisende binnenstad waar we nu aan werken. Lees hier over alle bouw- en ontwikkelprojecten.
  Lees meer over de plannen in de binnenstad

 • Entreegebied

  Van het gebied aan weerskanten van de Afrikaweg en rond de Mandelabrug wil het college een nieuwe stadswijk maken, met een aantrekkelijke mix van ongeveer 4.500 nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen en groen.
  Lees meer over Entree Zoetermeer

 • Dutch Innovation Park

  Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor de ontwikkeling van toegepaste IT-innovaties. Bedrijven en onderwijsinstellingen werken hier samen, testen prototypes en passen nieuwe technologie toe in concrete producten.
  Lees meer over Dutch Innovation Park

 • Samenspraak Mijn stad, mijn toekomst

  In november 2017 is besloten om met de stad in gesprek te gaan over de toekomst van Zoetermeer. In samenspraak zijn we op zoek gegaan naar het gewenste toekomstbeeld voor Zoetermeer in 2030.
  Lees meer over samenspraak Mijn stad, mijn toekomst

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.