Station Lansingerland-Zoetermeer

Home > Inwoners > Ruimtelijke ontwikkeling

Station Lansingerland-Zoetermeer

Eind 2018 krijgen Zoetermeer en Lansingerland een uniek station. Met een viaduct over de A12 worden bij station Lansingerland-Zoetermeer straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst.

In de toekomst kan het station rekenen op zo'n 10.000 reizigers per dag.

Voor meer informatie: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl

Impressie station Lansingerland-Zoetermeer

 • Bereikbaarheid

  De Sprinter tussen Den Haag en Gouda gaat straks station Lansingerland-Zoetermeer aandoen. Maar ook RandstadRail-lijn 4 tussen Den Haag De Uithof en Zoetermeer krijgt een halte bij het station, bovenop het viaduct. Verder kan bij het station op buslijn 173 (Rodenrijs-Bleiswijk-Zoetermeer) en de snelle Zoro-buslijn 170 (Zoetermeer-Rotterdam) worden gestapt.

  Lees meer
 • Ontwerp

  Het station kent een duurzaam en groen ontwerp, waar het prettig is om te verblijven. De duurzaamheid in het ontwerp komt onder meer tot uiting in de gekozen materialen, zoals hout en beton. Ook de LED-verlichting draagt hieraan bij, evenals het vele daglicht bij de haltes. Kunstlicht kan hierdoor beperkt blijven.

  Lees meer
 • Planning

  Vanaf 9 december 2018 gaat de NS-Sprinter stoppen bij station Lansingerland-Zoetermeer. Het station is dan nog niet geheel af. Onderstaand wordt - onder voorbehoud - aangegeven wat vanaf dat moment in gebruik wordt genomen. Dit kan dus nog wijzigen.

  Lees meer