Levensloopbestendig wonen en woonzorgzone in Rokkeveen (Katwijkerlaantracé)

Home > Inwoners > Ruimtelijke ontwikkeling

Levensloopbestendig wonen en woonzorgzone in Rokkeveen (Katwijkerlaantracé)

In Rokkeveen ligt een strook van drie groene braakliggende stukken grond, grofweg ingeklemd tussen de Agaat en de Madame Curiesingel. De gemeente wil hier kleinschalige levensloopbestendige appartementen en eengezinswoningen gaan bouwen. Ook komt er een woonzorgzone met zorg-/ verpleegplaatsen voor dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen deze kwetsbare groepen in de wijk wonen, dichtbij voorzieningen zoals het nabij gelegen winkelcentrum Rokkeveen.

Niet de hele strook wordt overigens volledig bebouwd. Er blijft in elk deelgebied een openbaar middenterrein, dat tussen de toekomstige bebouwing komt te liggen. De invulling van deze middenterreinen vindt in samenspraak met omwonenden plaats. Het Katwijkerlaantracé bestaat uit drie deelgebieden. In mei 2016 heeft de gemeenteraad voor elk deelgebied de invulling vastgesteld. Lees hier wat er nu speelt in de deelgebieden.

 • Plan Agaat

  Vergroot afbeelding: luchtfoto Agaat

  In deelgebied Agaat zijn 28 koopwoningen (eengezinswoningen) gerealiseerd door Dura Vermeer en Wonen á la Carte. Deze woningen zijn eind 2019 opgeleverd.

  Lees meer
 • Plan Milena

  Vergroot afbeelding: luchtfoto Milenagang

  In deelgebied Milena komen twee appartementengebouwen met een groen middengebied. De Goede Woning en Zorgaanbieder Fundis hebben een complex met 48 zorgwoningen gerealiseerd. Wonen á la Carte gaat in het tweede appartementengebouw aan de Milenagang levensloopbestendige appartementen realiseren. Om te parkeren komt er een parkeerstraat aan de zijde van de Nathaliegang. Deze nieuwe straat heet de Naomigang.

  Lees meer
 • Plan Zenobia

  Vergroot afbeelding: luchtfoto Zenobiagang

  Deelgebied Zenobia maakt onderdeel uit van het Katwijkerlaantracé. In 2013 is het bestemmingsplan Rokkeveen aangepast zodat in dit gebied levensloopbestendige woningen kunnen worden gerealiseerd. Dura Vermeer en zorgaanbieder Cardia realiseren hier een zorggebouw voor verpleging en dementerende ouderen. Naast de zorgwoningen worden er 14 levensloopbestendige appartementen gebouwd.

  Lees meer
 • Archief

  Eerdere berichtgeving (voor september 2016).

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.