Upgrade Stadshart

Home > Inwoners > Ruimtelijke ontwikkeling > Upgrade Stadshart

Upgrade Stadshart

Het Stadshart van Zoetermeer krijgt de komende jaren een volledig nieuwe uitstraling met meer kleur en sfeer. De winkelpanden worden groter, het openbaar gebied wordt aangepakt en de parkeergarages zijn opgeknapt. Dit doen we in samenwerking met vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield en andere eigenaren in het Stadshart. Met de andere vastgoedeigenaren wil de gemeente ook graag afspraken maken over de herinrichting van de gebieden die op dit moment buiten het project vallen, omdat de gemeente voor het gehele Stadshart dezelfde uitstraling wil hebben.

Om het Stadshart nu en in de toekomst aantrekkelijk te houden krijgt een deel van het openbaar gebied in het Stadshart een nieuwe inrichting. Buro Sant en Co heeft in samenspraak met een aantal stakeholders, zoals de eigenaar en een klankbordgroep, een definitief ontwerp gemaakt voor het openbaar gebied. Bekijk hier het definitief ontwerp (pdf).

Aannemer Bunnik Groep zorgt voor de uitvoering van het werk tussen het Spazio en Driekant (winkel Douglas). Daarnaast zal ook de Brusselstraat opnieuw worden ingericht. Dit wordt een fietsstraat.

Impressie opgeknapt Stadshart

kaart met gebied werkzaamheden Stadshart

Laatste nieuws

Werkzaamheden

Door de coronamaatregelen is het lange tijd rustig geweest in het Stadshart en daardoor kon de aannemer sneller werken. Inmiddels verlopen de werkzaamheden aan de openbare bestrating en de verlichting goed. Al het werk proberen we begin 2022 afgerond te hebben. Dat is enkele maanden eerder dan gepland. De komende maanden zal het werk in de winkelstraten en de fietsenstallingen aan het Bovenlangs en de Brusselstraat klaar zijn. Eind september beginnen de werkzaamheden aan het Promenadeplein, waar een waterelement het middelpunt van het plein wordt en plaatsen we de speciale bladonderdelen bij Spazio. Voor het einde van het jaar passen we ook het Wegstapelplein aan. De werkzaamheden gaan in fases, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de terrassen zoveel mogelijk kunnen blijven staan. Voorafgaand aan de werkzaamheden informeert aannemer Bunnik per brief de omliggende panden. Deze brieven vindt u onderaan bij de te downloaden documenten. Wilt u de werkzaamheden van dichtbij volgen? Download dan de BouwApp, herkenbaar aan de gele helm, uit de Appstore of Google Playstore. In de BouwApp zoekt u op projectnaam 'Upgrade Stadshart Zoetermeer'. Als u het project aanmeldt als favoriet, dan ontvangt u berichten als wij nieuwe informatie online zetten. Heeft u vragen over onze werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan de omgevingsmanager via 06-38106938 of per e-mail stadshart@bunnikgroep.nl.

Geen spreekuur

In verband met de huidige coronamaatregelen vindt er ook in de komende weken geen inloopspreekuur plaats in het Rond 30. Wanneer de maatregelen weer versoepelen, bent u uiteraard weer van harte welkom op ons wekelijkse spreekuur, elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. In de tussentijd houdt de aannemer u op de hoogte via de wekelijkse updates.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan de omgevingsmanager via 06-38106938 of per e-mail stadshart@bunnikgroep.nl.

Te downloaden:

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.