Plan Milena

Plan Milena

Vergroot afbeelding: luchtfoto Milenagang

In deelgebied Milena komen twee appartementengebouwen met in het groene middengebied een rozentuin. De Goede Woning en Zorgaanbieder Fundis bouwen een complex met 48 zorgwoningen. Wonen á la Carte heeft het plan om in het tweede appartementengebouw aan de Milenagang levensloopbestendige appartementen realiseren. Om te parkeren komt er een parkeerstraat aan de zijde van de Nathaliegang. Deze nieuwe straat heet de Naomigang.

Katwijkerlaantracé: deelgebied Milena

De bouwkundige oplevering van de 48 zorgwoningen vindt naar verwachting plaats in het vierde kwartaal van 2020. Hierna richt de gemeente het openbaar gebied in.

Voor het deel van de locatie, nabij de Naomigang, onderzoekt Wonen à la Carte of het mogelijk is hier een plan te ontwikkelen voor het realiseren van maximaal 17 levensloopbestendige koopappartementen.

Hiervoor is op 1 juli 2020 tussen het college van burgemeester en wethouders en Wonen à la Carte een reserveringsovereenkomst afgesloten. Dit betekent dat Wonen à la Carte tot 31 december 2020 de tijd heeft om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken.

Wonen à la Carte zal naar verwachting eind 2020 het project in verkoop nemen en in de eerste helft van volgend jaar de omgevingsvergunning aanvragen. Na het afgeven van de vergunning door de gemeente kan de bouw van de appartementen starten, naar verwachting zal dat in het derde kwartaal van 2021 zijn.

Impressie appartementen ARC Milena

Samenspraak

Na de zomervakantie 2020 zal Wonen à la Carte de omwonenden verder informeren over de concept-planuitwerking van het gebouw. In welke vorm (een fysieke bijeenkomst en/of digitale samenspraak) dit plaats vindt is nu nog niet bekend.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar projectenpmv@zoetermeer.nl.

Meer informatie

Voor achtergrondinformatie over het project van de 17 levensloopbestendige woningen, kunt u terecht op de website van Wonen à la Carte: www.arcrokkeveen.nl.

Bouwplan Milenagang

Klik op de afbeelding om het bouwplan te bekijken in groter formaat (pdf)

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.