Gymworld

Gymworld

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Het gebouw kan op termijn dé trainings-en wedstrijdlocatie worden voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de breedtesport en voor talentontwikkeling. De grootste verenigingen die straks in het complex een plek krijgen zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook zal er straks ruimte zijn voor free running, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.

Persbericht 10 juli 2019: Start bouw Gymworld aan de Amerikaweg

Het bouwbord is onthuld en de eerste vijf houten paaltjes zijn symbolisch in de grond geslagen. De bouw van Gymworld is officieel begonnen! In dit nieuwe iconische gebouw gaan volgend jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten.

Een nieuw herkenningspunt

Het nieuwe gebouw komt aan de westkant van de stad, aan de Amerikaweg. Door de grootte en het ontwerp, wordt Gymworld een herkenningspunt in de omgeving en een nieuw onderdeel van de 'skyline' van Zoetermeer.

Sportieve stad

Wethouder Sport Ingeborg ter Laak is trots: ‘Dit is een belangrijk moment voor onze stad. Zoetermeer is een sportieve stad met veel mogelijkheden. Als de gemeente in goede sportfaciliteiten investeert, wordt de stad een stukje gezonder, socialer en mooier.’ Ook bouwer Remmers uit Tilburg is trots bij te mogen dragen aan deze ruimte, waar sporters het beste uit zichzelf kunnen halen en zich kunnen ontwikkelen.

Genoeg ruimte

Het gebouw krijgt een landschappelijk en duurzaam ontwerp. De grootste verenigingen die straks in het complex een plek krijgen, zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook is er ruimte voor freerunning, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.

Onderste foto: Xander Smits en Reggy Laatsch (Parkour discipline), Jerry van der Ziel (ProPatria), Ingeborg ter Laak (wethouder Sport), Christa Ros (CGV), Peter Picavet (Remmers Bouwgroep).

Foto's: Fotoflex.nl

Projectgroep kunst Gymworld

Bij het nieuwe gebouw van Gymworld komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit toekomstige gebruikers van Gymworld, inwoners en adviseurs van de gemeente. De projectgroep maakt gezamenlijk een kunstopdracht waarin wensen en randvoorwaarden worden beschreven.

De projectgroep zal ook drie kunstenaars kiezen die elk een schetsidee gaan ontwerpen. De projectgroep kiest het meest aansprekende idee waarna de gekozen kunstenaar de opdracht, onder begeleiding van de projectgroep kunst, verder uitvoert. Volgens de planning zal het kunstwerk derde kwartaal 2020 gereed zijn.

Meer informatie over kunst op www.zoetermeer.nl/kunst.

Artist impression Gymworld

Het nieuwe sportgezicht van Zoetermeer. Een markant duurzaam gebouw dat de entree van de stad vormt. Op een groene en goed bereikbare locatie komt een nieuwe eyecatcher te staan, die samen met een landschappelijk ontwerp dynamiek en een nieuwe impuls geeft aan de identiteit van Zoetermeer.

Achtergrond

Vanaf 2015 is in opdracht van het college van burgemeester en wethouders en in samenwerking met verschillende partijen een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuwe turn- en gymaccommodatie op de locatie Amerikaweg te Zoetermeer nader uitgewerkt. Het plan dat hieruit is voortgekomen (Gymworld) is op 23 mei 2016 door de gemeenteraad behandeld en het besluit genomen om de gehele gymnastieksport in Zoetermeer te versterken met een hoogstaande nieuwe voorziening voor talentontwikkeling en de breedtesport. Dit past binnen het sportbeleid van de gemeente Zoetermeer waarin ook bovenstaande ontwikkeling is opgenomen.

Aannemer

Remmers Sport & Onderwijs heeft een duidelijke visie op de door haar ontwikkelde en gerealiseerde projecten. Ieder project moet nadrukkelijk een omgeving zijn waarin sporters, trainers en bezoekers geïnspireerd raken om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Gymworld is een project dat dit duidelijk in zich heeft. Het is niet voor niets dat onze projectslogan is: 'Gymworld: een wereld van bewegen'.
Projectpagina Remmers Bouwgroep

Wethouder Ingeborg ter Laak ondertekende op 4 februari 2019 het contract met de aannemer voor de bouw van Gymworld.

ondertekening contract  groepsfoto

Foto rechts v.l.n.r.: Steven Blom (Pro Patria), Peter Picavet (Bouwgroep Remmers), Reggy Laatsch (Parkourdisciplines), Jerry van der Ziel (Pro Patria), Martin Riphagen (CGV), Christa Ros (CGV), Vincent Vermeulen (Pro Patria), Ingeborg Ter Laak

Impressies

impressie Gymworld ingang  impressie Gymworld zijaanzicht

impressie Gymworld interieur  impressie Gymworld interieur 2

Artist impressions: Remmers Bouwgroep

Uit de media

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.