Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De Sprinter tussen Den Haag en Gouda gaat straks station Lansingerland-Zoetermeer aandoen. Maar ook RandstadRail-lijn 4 tussen Den Haag De Uithof en Zoetermeer krijgt een halte bij het station, bovenop het viaduct. Verder kan bij het station op buslijn 173 (Rodenrijs-Bleiswijk-Zoetermeer) en de snelle Zoro-buslijn 170 (Zoetermeer-Rotterdam) worden gestapt.

Park + Ride

Door de P+R met 700 gratis parkeerplekken wordt overstappen op het OV voor automobilisten aantrekkelijker. Files op de A12 kunnen zo afnemen.

Reistijdwinst

Voor zo'n 70.000 inwoners van Lansingerland en Zoetermeer kan de reistijdwinst met het openbaar vervoer oplopen tot 25 minuten. Met de Sprinter kan richting Utrecht en Den Haag worden gereisd. En bij het station kom je gemakkelijk met RandstadRail, de bus, fiets of auto. De keuzemogelijkheden voor de reizigers worden zo vergroot en overstappen is minder nodig.

Betere bereikbaarheid regio

Het station verbindt de vervoersnetwerken van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Daarmee is een groter deel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De aansluiting naar Midden-Holland verbetert met de ZoRo-lijn (snelbus tussen Zoetermeer en Rotterdam).

overzicht verbindingen openbaar vervoer