Vervangen bruggen

Vervangen bruggen

Komende tijd vervangt de gemeente 9 houten bruggen. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn (zo'n 45 jaar oud). Daar komen nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof voor terug. Zo kunnen deze bruggen weer jaren mee. De werkzaamheden duren van eind april tot en met half september 2020.

Afgelopen anderhalf jaar zijn al 11 houten bruggen in de stad vervangen. Ook deze bruggen bleken aan vervanging toe te zijn. In de wijk Rokkeveen worden 4 bruggen vervangen, in Meerzicht 2 bruggen, in Noordhove-Seghwaert een brug en in Centrum ook een brug.

Omleiding

Inwoners kunnen de bruggen tijdens de werkzaamheden enkele weken niet gebruiken. De aannemer plaatst een week voor de werkzaamheden een bord bij de brug. Directe omwonenden ontvangen nog een brief van de aannemer over de werkzaamheden.

Het kan ook zijn dat we een fietsroute kruisen. In dat geval plaatsen we een bord met een omleidingsroute en vragen we inwoners om een paar 100 meter om te lopen naar bijvoorbeeld een andere brug of oversteek.

Locaties

Dit zijn de bruggen die worden vervangen:

  • Centrum: J.W. Paltelaan
  • Meerzicht: Voorweg (2 bruggen)
  • Noordhove-Seghwaert: De Wijdse Weide
  • Rokkeveen: Napelsgeel (2 bruggen), Alo√ębruin, Regenboogsingel
  • Recreatiegebied: Abel Tasmanrede

Voorbeeld van een vervangen brug (Bunzingweide)

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Een afspraak maken aan de balie? Bel naar 14 079.