Projecten beeldende kunst

Home > Inwoners > Projecten beeldende kunst

Projecten beeldende kunst

 • Nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg

  (24-09-2019)

  Langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg komt een nieuw kunstwerk. De projectgroep kunst Zegwaartseweg, bestaande uit inwoners en adviseurs van de gemeente, begeleiden gezamenlijk dit project. Het projectteam beoordeelt de kwaliteit van het ontwerp en of het ontwerp past binnen de opdracht. De gemeente kijkt of het technisch en financieel haalbaar is.

  Lees meer
 • Kunstopdracht IKC Overwater

  (24-09-2019)

  Bij het nieuwe schoolgebouw aan Overwater 1-3 komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit vertegenwoordigers van de Prinses Amaliaschool, Kern Kinderopvang en adviseurs van de gemeente.

  Lees meer
 • Kunstopdracht Gymworld

  (10-05-2019)

  Bij het nieuwe gebouw van Gymworld komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit toekomstige gebruikers van Gymworld, inwoners en adviseurs van de gemeente.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Twee grote lampen, zogenaamde profloods, projecteren afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
 • Een klimop kunstwerk voor IKC Klimboom

  (17-09-2018)

  Het nieuwe gebouw van integraal kindcentrum Klimboom heeft een nieuw kunstwerk. Kunstenaar Reinier Lagendijk ontwierp een kunstwerk in twee delen. Op het schoolplein staan drie zitjes in de vorm van bladeren van een klimop. Het zitelement wordt in stevig rvs uitgevoerd. Bij de ingang van het gebouw staat uit tweede deel: rvs klimop wat langs de gevel groeit en zijn weg via een ladder in cortenstaal verder omhoog zoekt. Het ontwerp verwijst naar de naam van het IKC Klimboom en dat groeien een natuurlijk en onbegrensd proces is.

  Lees meer
Archief