Projecten beeldende kunst

Home > Inwoners > Projecten beeldende kunst

Projecten beeldende kunst

 • Kunstopdracht Gymworld

  (10-05-2019)

  Bij het nieuwe gebouw van Gymworld komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit toekomstige gebruikers van Gymworld, inwoners en adviseurs van de gemeente.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u sinds kort een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
 • Nieuwe kunsttoepassing aan de Zegwaartseweg

  (01-11-2018)

  Langs de Zegwaartseweg komt een nieuw kunstwerk. De projectgroep kunst Zegwaartseweg, bestaande uit inwoners en adviseurs van de gemeente, begeleiden gezamenlijk dit project.

  Lees meer
 • Een klimop kunstwerk voor IKC Klimboom

  (17-09-2018)

  Het nieuwe gebouw van integraal kindcentrum Klimboom heeft een nieuw kunstwerk. Kunstenaar Reinier Lagendijk ontwierp een kunstwerk in twee delen. Op het schoolplein staan drie zitjes in de vorm van bladeren van een klimop. Het zitelement wordt in stevig rvs uitgevoerd. Bij de ingang van het gebouw staat uit tweede deel: rvs klimop wat langs de gevel groeit en zijn weg via een ladder in cortenstaal verder omhoog zoekt. Het ontwerp verwijst naar de naam van het IKC Klimboom en dat groeien een natuurlijk en onbegrensd proces is.

  Lees meer
Archief