Prima Speelgoed

Home > Inwoners > Prima Speelgoed

Prima Speelgoed

Tweedehands winkels voor speelgoed en kinderkleding

Sinds maart 2006 is Prima Speelgoed voor mensen met een laag inkomen geopend in Zoetermeer. Er zijn inmiddels twee vestigingen, een in Palenstein en een in Buytenwegh De Leyens. Deelnemers van leerwerkprojecten bemensen de winkels. Het speelgoed is goedkoop, schoon en functioneert voor de volle 100%. Ook is er leuke kinderkleding te koop.

Hoe werkt het

Gebruikt speelgoed en kinderkleding kunt u brengen naar de winkel. Groot of veel speelgoed wordt, vaak nog dezelfde dag, opgehaald. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de beheerder. Het speelgoed wordt gecontroleerd en als dat nodig is in de eigen werkplaats gerepareerd. Kinderkleding krijgt een wasbeurt en wordt gestreken. De medewerkers bepalen zelf de prijzen van het speelgoed en de kleding. Op deze prijzen kan niet worden afgedongen. Betalen kan uitsluitend met contant geld.

Niet alleen particulieren, ook bedrijven en andere kringloopwinkels doneren aan Prima Speelgoed. De opbrengst wordt jaarlijks geschonken aan een goed doel zoals de Voedselbank, de Dierenambulance en zusterstad Jinotega. Prima Speelgoed heeft geen winstoogmerk. De winkels zijn niet op zaterdag open omdat ze, als initiatief van de gemeente, niet mogen concurreren met andere kringloopwinkels.

Locatie en openingstijden

Buytenwegh De Leyens

Hitchcockstrook 26
Telefoon: 079-331 5715
Geopend: maandag tot en met donderdag van 9.00-16.00 uur, vrijdag van 9.00-12.00 uur

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het laten ophalen van speelgoed, kunt u bellen naar de beheerder via telefoonnummer 06-11326037.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.