Ontwerpwedstrijd glasbakken

Home > Inwoners > Ontwerpwedstrijd glasbakken

Ontwerpwedstrijd glasbakken

De make-over van de glasbak

Gemiddeld gooit een Zoetermeerder per jaar 18 kilo glas in de glasbak. Dat is mooi, maar dat kan beter. Want per jaar verdwijnt nog zo'n 6 à 7 kilo glas in het restafval. Zou het lukken meer glas in de glasbak te krijgen? We gaan de uitdaging aan! En we hebben uw/jouw hulp daarbij nodig.

Van ontwerp tot make-over

Tot 25 september konden Zoetermeerders een ontwerp inzenden. Een vakjury onder leiding van wethouder Robin Paalvast (Duurzaam Zoetermeer) heeft 3 ontwerpen geselecteerd. Tot 6 oktober kon u stemmen op uw favoriete ontwerp. Op zaterdag 7 oktober heeft wethouder Robin Paalvast tijdens het DuurSamen festival het winnende ontwerp bekend gemaakt. Dit zal zo snel als mogelijk op alle 180 glasbakken worden geplaatst.
Meer over het winnend ontwerp

De wedstrijd

We vroegen inwoners van Zoetermeer om een mooi ontwerp te maken op de tekening en vóór 25 september te versturen. De vakjury heeft de 3 beste ontwerpen uitgekozen en deze worden via doemee.zoetermeer.nl/glasbak aan u voorgelegd. U kunt hier tot vrijdag 6 oktober 12.00 uur uw stem uitbrengen. Het winnende ontwerp wordt dan snel op alle 180 glasbakken in Zoetermeer geplakt en blijft voor minimaal 6 maanden zitten! De winnaar mag samen met 7 vrienden een workshop Glas fusen bij Bosch Glaskunst in Zoetermeer volgen.

Download hier de tekening van de glasbak (pdf) of bekijk het promotiefilmpje.

Glaskunst

Michel van de Bosch van Bosch Glaskunst onderstreept graag het initiatief van gemeente Zoetermeer om een glasbakontwerp wedstrijd te organiseren. Michel: 'Bewoners worden betrokken bij het belang van recyclen van glas. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid mee te werken aan en te kiezen voor glasbakken die goed in het straatbeeld en de leefomgeving passen.'

Michel en zijn personeel werken ruim 20 jaar met glas. Van snijden, zandstralen, fusen en brandschilderen van naambordjes, trofeeën, flessen, sieraden en kunstobjecten tot keuken- en douchewanden, grafmonumenten en urnen. Recyclen van glas is een onderdeel van het werkproces. 'Zelfs de kleinste glassplinter verdwijnt in onze speciale glasbak, waarvan de inhoud compleet wordt gerecycled', legt Michel uit.

Bosch Glaskunst biedt de winnaar een workshop Glas fusen voor 8 personen aan en een rondleiding door het bedrijf.

Ideetjes voor een ontwerp

Spelregels

  • Deze wedstrijd is voor inwoners van Zoetermeer.
  • Jong en oud kan met deze wedstrijd mee doen.
  • Het ontwerp mag natuurlijk op geen enkele wijze aanstootgevend zijn.

Planning

  • Zorg dat het ontwerp op 25 september in bezit is van de gemeente, het (e-mail)adres staat op de tekening.
  • De vakjury van de gemeente Zoetermeer selecteert 3 ontwerpen. Deze staan uiterlijk 2 oktober op de Facebookpagina van de gemeente Zoetermeer.
  • Tot en met 6 oktober kunnen mensen op Facebook stemmen welk ontwerp het beste is.
  • Vervolgens maakt de gemeente de winnaar en het winnende ontwerp bekend. Dit ontwerp wordt op de glasbakken geplaatst.
  • Met de winnaar nemen we persoonlijk contact op.

Interessante links