Ondermijning

Home > Inwoners > Ondermijning

Ondermijning

De gemeente gaat samen met de politie dit jaar extra aandacht besteden aan het onderwerp ondermijning. Ondermijning is iedere vorm van criminaliteit waarbij de onderwereld met de bovenwereld wordt gemengd, dit maakt dat ondermijning niet altijd zichtbaar is. Denk hierbij aan criminele samenwerkingsverbanden die zich bezighouden met bijvoorbeeld witwassen, drugs of arbeidsuitbuiting. Ook in Zoetermeer zien wij steeds vaker signalen die erop wijzen dat de bovenwereld en de onderwereld elkaar raken.

Signalen van ondermijning

Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De loods waarin een hennepkwekerij is opgezet. Steeds vaker proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en hebben zij ondernemers nodig om bijvoorbeeld aan spullen te komen. Bent u ondernemer in Zoetermeer? Dan is het belangrijk voor u te weten wat de signalen van ondermijning zijn.

Ondernemers betrekken

In 2018 vonden twee ondernemersbijeenkomsten ‘Samen weerbaar tegen ondermijning’ plaats. Hierbij was ook politieonderzoeker/criminoloog Edward van der Torre aanwezig om ondernemers mee te nemen in de wereld van ondermijning. Daarnaast was het mogelijk om in gesprek te gaan met verschillende experts op het gebied van ondermijning. De bijeenkomsten werden afgesloten met een netwerkborrel en een rondleiding bij de meldkamer van de politie. Doordat ondernemers bewuster worden van de signalementen van ondermijning kan ondermijning beter in beeld worden gebracht. Het doel is om ondermijnende criminaliteit aan te pakken.

Melden signalen ondermijning

Herkent u signalen of vertrouwt u een situatie niet? U kunt dit melden door te bellen of te mailen naar:

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.