Zoetermeers college wil verbod op carbidschieten

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeers college wil verbod op carbidschieten

Zoetermeers college wil verbod op carbidschieten

RSS

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van Zoetermeer voor om het carbidschieten in de stad verbieden. Ook het in bezit hebben of vervoeren van voorwerpen of stoffen met als overduidelijk doel het carbidschieten zou volgens het college van burgemeester en wethouders verboden moeten worden. De gemeenteraad neemt in haar vergadering van 14 december 2020 een besluit.

Als het aan burgemeester Michel Bezuijen, eerstverantwoordelijke voor de handhaving van een dergelijk verbod, ligt wordt het carbidschieten verboden in Zoetermeer: 'We krijgen steeds meer signalen dat het carbidschieten als alternatief voor het landelijke vuurwerkverbod wordt gezien.' Hoewel de stad Zoetermeer geen traditie kent met carbidschieten, is de burgemeester van mening dat een verbod er moet komen. 'Carbidschieten kan, zeker als je er geen ervaring mee hebt en het verkeerd uitvoert, zeer gevaarlijk zijn. Je moet er niet aan denken wat er mis kan gaan. Ongelukken én de extra belasting van onze zorg willen we natuurlijk voorkomen.'

Oók verbod op bezit en vervoer

Naast het verbod op het carbidschieten stelt het college de gemeenteraad voor ook een verbod in te stellen op het in bezit hebben of vervoeren van voorwerpen of stoffen die overduidelijk zijn bedoeld voor het carbidschieten.

Boete 410 euro

Indien de gemeenteraad op 14 december 2020 instemt met het voorstel van het college, wordt het verbod zo spoedig mogelijk opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening van Zoetermeer. De boete voor het overtreden van het verbod op het carbidschieten of het bij zich hebben of vervoeren van voorwerpen en stoffen om te carbidschieten, is 410 euro.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.