Zoetermeerders houden de lijn vrij!

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeerders houden de lijn vrij!

Zoetermeerders houden de lijn vrij!

Op maandag 8 april konden Zoetermeerders zonder visuele beperking ervaren hoe het is om met deze beperking door het leven te gaan. Met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels moesten ze lopen over het Stadhuisplein. Hiermee vroeg de gemeente samen met leden van de Toegankelijkheidsraad aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen.

Heeft u de geribbelde tegels op het Stadhuisplein weleens gezien? En weet u waar ze voor zijn? Dankzij deze tegels kunnen mensen met een visuele beperking hun weg vinden in de openbare ruimte. Vaak staan daar obstakels op, en dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. De gemeente wil aandacht geven aan het vrijhouden van deze lijnen en steunt zo de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ die in de week van 8 tot en met 16 april in heel Nederland gehouden wordt.

Stickertegel

Wethouders Ingeborg ter Laak (toegankelijkheid) en Marc Rosier (verkeer) plakten een stickertegel met het symbool van de actie naast een geleidelijn. Het symbool bestaat uit een figuur die met een taststok over de geleidelijn loopt met het woord ‘Vrijhouden’ ernaast. Een duidelijke boodschap aan iedereen die de tegel tegenkomt.

Meedoen?

Dat kan nog op woensdag 10 april tussen 15.00 en 17.30 uur en vrijdag 12 april tussen 14.00 en 17.00 uur op het Stadhuisplein.

Op maandag 8 april van 15.00-15.30 uur is de aftrap van de campagne op het Stadhuisplein. Wethouders Ingeborg ter Laak (toegankelijkheid) en Marc Rosier (verkeer) plakken dan een stickertegel met het symbool van de actie naast een geleidelijn. Daarna kunt u met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels lopen over het Stadhuisplein. U wordt begeleid door leden van de Toegankelijkheidsraad.

Meedoen?

Dat kan op maandag 8 april 15.00 en 17.30 uur, woensdag 10 april tussen 15.00 en 17.30 uur en vrijdag 12 april tussen 14.00 en 17.00 uur op het Stadhuisplein.

Foto: Fotoflex Nederland