Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-ICT-studenten

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-ICT-studenten

Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-ICT-studenten

RSS

Maandag 31 augustus startte een nieuwe lichting studenten hun opleiding HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. Het introductieprogramma is sober van opzet: puur informatief en op anderhalve meter afstand.

'Hoewel het onderwijs op afstand plaatsvindt, hebben studenten – en zeker eerstejaars – de behoefte om 'live' contact te maken. Voor hen is het belangrijk om echt te zien en te beleven waar ze hun studie gaan volgen. Naast opleiding en begeleiding vinden wij de veiligheid van onze studenten zeer belangrijk. Daarom is er een aangepast introductieprogramma waarbij iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt en er toch kennisgemaakt kan worden. In de Dutch Innovation Factory is voldoende ruimte om de nieuwe Zoetermeerse studenten in overzichtelijke groepen van 12 personen welkom te heten', aldus Dave Stikkolorom, teamleider HBO-ICT.

Hoger onderwijs in Zoetermeer

Tijdens de introductie krijgen studenten informatie over hoe hun studie eruit gaat zien en hoe ze het (voorlopig online) onderwijs gaan volgen. Daarnaast worden ze gevraagd alvast aan te geven in welke richting zij zich willen gaan specialiseren. Jan Iedema, wethouder onderwijs, heet de studenten dit jaar online welkom: 'Dit jaar heb ik een vlog voor ze gemaakt om te vertellen hoe leuk Zoetermeer is. Er is veel sport en cultuur, en er liggen volop kansen: ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio zijn gevestigd in Zoetermeer. Dat maakt Zoetermeer een plek met allerlei stage- en carrièremogelijkheden voor de jonge professionals.'

De DIF is bij uitstek de plek waar ICT-studenten en -ondernemers elkaar vinden: 'Je hoeft maar een rondje door het gebouw te lopen en je hebt een leuke stageplaats gevonden', vertelt Lennart van Koppen, die zijn afstudeeronderzoek bij softwareontwikkelaar Tellick in de DIF doet.

logo Dutch Innovation Park

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory (DIF) bevindt zich op het Dutch Innovation Park (Zoetermeer). Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

Foto: Sebastiaan van Denzel

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.