Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

RSS

Dat alle nieuwbouw in Zoetermeer 100% aardgasvrij wordt, was al bekend. Maar Zoetermeer staat niet alleen. De gemeente Zoetermeer heeft op 13 maart het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant bundelen gemeenten en netbeheerder Stedin de krachten, om projectontwikkelaars en hun opdrachtgevers ervan te overtuigen gebruik te maken van Stedins inkeerregeling en alsnog te kiezen voor een duurzaam alternatief in plaats van aardgas. Naast de gemeente Zoetermeer is het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ook ondertekend door 24 andere gemeenten uit de regio.

Samenwerking met Stedin en Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit

Om projectontwikkelaars, installateurs en bouwbedrijven mee te nemen in deze verandering werkt de gemeente nauw samen met Stedin en Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit. 'Er heerst nog onduidelijkheid over de technische mogelijkheden en er is nog te weinig kennis bij veel bedrijven over aardgasvrij bouwen. Daarom organiseren we komend jaar meerdere workshops. Daarmee willen we naast de koplopers ook de achterblijvers informeren en stimuleren om aan te haken. Hoe eerder de bouwwereld aardgasvrij wordt, hoe beter'.

Aansluiten bij bouwambities Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer staat voor de opgave om, na jaren van uitbreiding, nieuwbouwwoningen te realiseren als herontwikkeling binnen de stadsgrenzen. In de periode tot 2030 staat een nieuwbouwproductie van 10.000 tot 16.000 woningen op de planning. 'Hoe eerder er geanticipeerd wordt op de aanpassing van de wetgeving en er nu duidelijkheid is voor ontwikkelaars en bouwers, hoe minder er later door de woningeigenaren tegen extra kosten 'gerepareerd' hoeft te worden', aldus wethouder Paalvast.

Foto: Putter Creatieve Communicatie