Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

RSS

De gemeente Zoetermeer stelt openbare data (informatie) voor iedereen beschikbaar via een open data portaal. Het doel van het online portaal is om de informatievoorziening naar bewoners en ondernemers te vergroten en om innovatie te stimuleren.

Wethouder Paalvast (Dienstverlening) stelt dat openbare informatie laagdrempelig toegankelijk hoort te zijn voor alle inwoners van Zoetermeer. Dit online portaal helpt hierbij en draagt bij aan een transparante overheid.

Open data is informatie die voor iedereen op te vragen is. Deze informatie is rechten vrij en door de gemeente verzameld en betaald. Zo is er onder andere informatie op te vinden over de locaties van mindervalide parkeerplekken en stembureaus, over de aard en omvang van meldingen openbare ruimte, en over bedrijventerreinen en monumenten.

De landelijke open data standaarden zijn een initiatief van VNG Realisatie om aansluiting en uitwisseling van data door gebruikers makkelijker te maken. Voor het publiceren van nieuwe data wordt de data getoetst op privacy gevoeligheid en kwaliteit.

Het portaal is te benaderen via onderstaande link:
opendata-zoetermeer.opendata.arcgis.com