Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

In Zoetermeer is een groot deel van de vaste planten en heesters bijvriendelijk. Dat betekent dat ze voor bijen een goede bron voor nectar en stuifmeel zijn. Daarnaast heeft de stad de laatste vijf jaar ruim 3200 bijvriendelijke bomen geplant en wordt het openbaar groen bijvriendelijk beheerd, door bijvoorbeeld minder te maaien. Zoetermeer doet verder veel richting bewoners, zoals maandelijks een stuk over de bij in het streekblad, bijenhotels maken in de dagopvang, lezingen en groenadoptie.

Bijvriendeijke gemeente

Zoetermeer is een van de 43 bijvriendelijke gemeentes in Nederland. Deze gemeentes hebben een bijvriendelijk beheer, door onder andere te zorgen voor jaarrond bloeiende planten, bijvriendelijk beheer en nestgelegenheid voor wilde bijen.