Zoetermeer gaat horeca exploitatievergunning invoeren

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer gaat horeca exploitatievergunning invoeren

Zoetermeer gaat horeca exploitatievergunning invoeren

Zoetermeer gaat een horeca exploitatievergunning invoeren om de burgemeester meer grip te geven op horecabedrijven in de stad. Een exploitatievergunning maakt het makkelijker om een malafide horecabedrijf te sluiten en bij de aanvraag van een vergunning kan onderzoek worden gedaan naar de (financiële) integriteit van de ondernemer en leidinggevenden in het bedrijf.

'Als burgemeester doe ik wat ik kan om foute ondernemers in de stad te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan criminele activiteiten zoals drugshandel maar ook aan witwaspraktijken. Eerder heb ik de Horecasanctiestrategie uitgebreid zodat ik meer mogelijkheden heb om een foute tent te sluiten. Met een horeca exploitatievergunning heb ik meer invloed op welke ondernemers zich in de stad vestigen en kan er beter kan worden gehandhaafd,' aldus burgemeester Aptroot.

De invoering van een horeca exploitatievergunning is besproken met horecaondernemers in de stad en kan rekenen op hun steun. De gemeenteraad moet de invoering nog vaststellen.