Zoetermeer Eén tegen Eenzaamheid

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer Eén tegen Eenzaamheid

Zoetermeer Eén tegen Eenzaamheid

RSS

Zoetermeer heeft sinds kort een community tegen eenzaamheid. De deelnemers van de community ontwikkelen samen ideeën om eenzaamheid in Zoetermeer te bestrijden en werken deze ideeën uit.

De community bestaat uit Zoetermeerse ondernemers, organisaties voor kunst en cultuur, sportorganisaties en maatschappelijke organisaties. Dinsdag 14 mei kwamen zij, op uitnodiging van wethouder Ingeborg ter Laak van zorg en welzijn, voor het eerst bij elkaar om kennis te maken en de eerste stappen te zetten.

Veel energie

Ter Laak 'Met deze brede community wil ik meer bewustwording rondom eenzaamheid creëren, initiatieven ontplooien en ondersteunen'. Er kwam veel energie vrij tijdens de eerste bijeenkomst. Partijen die elkaar niet kenden, maakten kennis en wisselden ideeën uit, en er waren al eerste plannen om samen te werken. Er ontstond een 'Wij-Zoetermeer-gevoel'. Iedereen deelde dezelfde mening: niemand in Zoetermeer hoeft eenzaam te zijn. We zijn er om elkaar te helpen.

Van alle leeftijden

In eerste instantie richt de community haar aandacht op ouderen, maar gaandeweg breidt dit zich uit naar andere groepen, want eenzaamheid komt voor op alle leeftijden. Alle ouderen en jongeren verdienen tenslotte een plek in onze Zoetermeerse Samenleving, waar zij niet alleen zijn.

Community-leden gezocht

Heeft u ook ideeën over het bestrijden van eenzaamheid? Wilt u ook iets doen tegen eenzaamheid in Zoetermeer? Sluit u dan aan bij de community tegen eenzaamheid. Stuur hiervoor een mail naar: eenzaamheid@zoetermeer.nl.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.