Zoetermeer blijft zich inzetten als Regenboogstad

Home > Inwoners > Nieuws > Zoetermeer blijft zich inzetten als Regenboogstad

Zoetermeer blijft zich inzetten als Regenboogstad

RSS

Zoetermeer is tot 2022 Regenboogstad. De stad doet al sinds 2012 mee met dit programma om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lhbti-inwoners verder te verbeteren. Om de verlenging officieel te maken wordt de intentieverklaring 'Lokaal emancipatiebeleid 2019 - 2022 lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen' aangegaan met het ministerie van OCW.

'Ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en erbij hoort', zegt wethouder Ingeborg ter Laak. 'Wij zijn tenslotte allemaal mens. Dat staat voor mij voorop. Daarom vind ik het belangrijk dat wij op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Ik ben trots dat Zoetermeer een Regenboogstad is.'

Doel

De Regenboogsteden zetten zich samen met de minister van OCW in voor lhbti-inwoners. Het doel is dat de sociale acceptatie van lhbti-personen toeneemt. Zeker onder jongeren, ouderen en in kringen waar dat nog een taboe is. Daardoor nemen de vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen lhbti-personen af. Op die manier voelen lhbti-ers zich gesteund, veilig en weerbaar.