Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

Home > Inwoners > Nieuws > Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

RSS

Het definitief ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is af. Met het nieuwe zwembad zijn er straks meer mogelijkheden voor inwoners en verenigingen in Zoetermeer om te kunnen zwemmen. En dat past bij het doel van de gemeente: zorgen voor voldoende zwemwater in de stad.

'Verenigingen zijn de ruggengraat van onze samenleving. Een moderne accommodatie helpt om de verenigingen sterker te maken', zegt wethouder Ingeborg Ter Laak van Sport en verenigingen, 'We hebben intensief samengewerkt met de betrokken (zwem-)verenigingen om ervoor te zorgen dat het ontwerp van het nieuwe zwembad aan zoveel mogelijk wensen tegemoet komt.'

'Onsen'

Voor het ontwerp van het nieuwe zwembad liet architectenbureau VenhoevenCS zich inspireren door de 'Onsen': het traditionele Japanse badhuis. 'Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens warme zomerdagen (+25 °C) kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend waardoor bezoekers als het ware in de open lucht kunnen zwemmen. Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent: door de dakramen komt veel daglicht binnen en is de lucht altijd zichtbaar. Dit gevoel wordt nog versterkt door de groene beplanting in het interieur.'

Glijbanen en beweegbare bodem

Recreatieve zwemmers kunnen straks terecht in een modern recreatiebad met glijbanen en andere speelvoorzieningen. Ook komt er een wedstrijdbad met 8 banen en een doelgroepenbad met een beweegbare bodem. Op de eerste verdieping komt een horecagelegenheid met zicht op de 3 zwembaden en een tribune voor 200 toeschouwers. In het ontwerp is extra aandacht voor toegankelijkheid en duurzaamheid. Zo komt er een speciale lift in het doelgroepenbad, is er een wachtruimte voor hulphonden en voldoet het ontwerp aan de BENG-norm (bijna energieneutraal gebouw).

Planning

Nu het definitief ontwerp af is, wordt de bouw van het zwembad aanbesteed en wordt een aannemer geselecteerd. Tegelijkertijd wordt er een planinrichting voor de directe omgeving gemaakt. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021 en het nieuwe zwembad moet in de zomer van 2022 opengaan.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.