Wordt u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

Home > Inwoners > Nieuws > Wordt u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

Wordt u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

RSS

Heeft u groene vingers en/of twee rechterhanden? Vindt u het leuk om basisschoolkinderen te begeleiden tijdens schooltuinlessen of kleine reparatieklusjes verrichten op een van de wijk- en schooltuinen? Dan is wijktuinvrijwilliger iets voor u!

De wijktuinen Noordhove, Rokkeveen en Zegwaartseweg en de schooltuinen op stadsboerderij De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest gaan begin april weer open. Dat is ook het moment dat bassischoolkinderen uit groep 5 een 'eigen tuintje' krijgen. Vorig jaar na de zomervakantie zijn ze gestart met het schooltuinprogramma waarbij ze verschillende themalessen volgden over bodembeestjes, bloemen, bijen, kruiden en zelf soep maken.

Vanaf april tot aan de zomervakantie tuinieren de kinderen onder schooltijd één uur per week. Lijkt u het leuk om de kinderen te begeleiden en heeft u nog wat tijd over? Geef u dan op! Kom bij ons langs of stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar groenspelenleren@zoetermeer.nl of geef u telefonisch op via 14 079.

Wij zoeken ook vrijwilligers voor:

  • Meehelpen en begeleiden van kinderen bij activiteiten bij open avonden en in basisschoolvakanties.
  • Onderhoud van de wijk- en schooltuinen, de moes- en kruidentuinen en in de kas.
  • Uitvoeren van kleine reparaties en technische klussen.

Workshop

Voor wijktuinvrijwilligers is er donderdag 7 maart, van 9.30 tot 12.30 uur, op speelboerderij Het Buitenbeest een workshop. U krijgt er alles te horen over de werkzaamheden op de wijk- en schooltuinen en het schooltuinprogramma. Maar u ontmoet ook de andere (nieuwe) vrijwilligers.

wijktuin Noordhove

Zie ook: