Wethouder Groeneveld opent nieuwe BeleefRoute App

Home > Inwoners > Nieuws > Wethouder Groeneveld opent nieuwe BeleefRoute App

Wethouder Groeneveld opent nieuwe BeleefRoute App

RSS

Het nieuwe jaar staat voor de grootste natuurverenigingen in Zoetermeer, IVN KNNV en de Vogelwerkgroep stond in het teken van doen. Op de nieuwjaarsreceptie werd gezamenlijk de BeleefRoute App Stadsnatuur gedownload en geopend.

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen, had de eer om als eerst de app te downloaden en openen. 'Zoetermeer heeft veel groen, dit wordt door het overgrote deel van de Zoetermeerse bevolking als meer dan positief ervaren. Zo leuk om deze BeleefRoute in gebruik te nemen, vooral omdat de natuurverenigingen deze zelf met inhoud hebben gevuld. Ik ga hem zeker lopen!'

De wandelroute Stadsnatuur is de eerste in een serie van drie. De route informeert de wandelaar over interessante weetjes over natuur in het stadscentrum van Zoetermeer. In de komende maanden komen de andere twee routes beschikbaar. Balij/libellenreservaat en Westerpark/Buytenpark. De samenwerking tussen de verschillende natuurverenigingen en de gemeente bij het ontwikkelen van de wandelroutes is een mooi voorbeeld van hoe de gezamenlijke wens van IVN, KNNV en vogelwerkgroep vorm krijgt: 'Meer betrokkenheid bij en ruimte voor natuur in Zoetermeer!'

Naast de wethouder deden de drie voorzitters van de organiserende verenigingen een woordje. Marcel van der Tol, die na jaren in de politiek terug is bij de Vogelwerkgroep als voorzitter van het bestuur, is erg hoopvol over het weidevogelreservaat in de Meerpolder. 'Ik hoop dat er veel meer begrip zal ontstaan tussen de stedeling en de boer voor elkaars omgeving. Alleen in samenwerking kan natuur meer ruimte krijgen', zegt Van der Tol.

Downloaden

De BeleefRoute app is een landelijk platform waarin wandel- en fietsroutes opgenomen zijn. Ontdek de route Stadsnatuur en de andere wandel- en fietsroutes in en om Zoetermeer. Download de Beleefroute app in Google Play of App Store en zoek naar Zoetermeer Stadsnatuur. Zodra de GPS uw mobiel herkent, bent u het blauwe bolletje op de kaart. Veel plezier!