Werken aan schonere winkelcentra

Home > Inwoners > Nieuws > Werken aan schonere winkelcentra

Werken aan schonere winkelcentra

De gemeente neemt maatregelen om vervuiling in het Stadshart en wijkwinkelcentra tegen te gaan. Op dagen met veel bezoekers komen er extra afvalbakken en ledigingen.

De extra maatregelen zijn genomen naar aanleiding van overvolle prullenbakken en zwerfafval tijdens Pinksteren en een opdracht van de gemeenteraad om de vervuiling van winkelcentra in Zoetermeer tegen te gaan.

'Deze maatregelen bieden bezoekers meer gelegenheid om hun afval te deponeren in een afvalbak. Ze voorkomen niet dat sommige mensen er alsnog voor kiezen hun afval op straat te gooien. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor een schone openbare ruimte en zijn er ook allemaal bij gebaat.', licht wethouder Groeneveld (Openbare Ruimte) toe.

Stadshart en wijkwinkelcentra

Naast extra en grotere afvalbakken in het Stadshart komen in de wijkwinkelcentra ook extra afvalbakken als dat nodig is. Daarnaast worden in de wijkwinkelcentra de bakken voor gescheiden afval op zaterdag vaker geleegd. In de avond worden de grotere afvalbakken in het Stadshart uit voorzorg weer weggehaald. Bij de aanstaande upgrade van het Stadshart wordt het aantal en soort afvalbakken meegenomen in de ontwikkeling. Met deze maatregelen hoopt de gemeente dat alle winkelcentra schoner blijven.