Wandel mee met de winterwandeling in de Natuurtuin

Home > Inwoners > Nieuws > Wandel mee met de winterwandeling in de Natuurtuin

Wandel mee met de winterwandeling in de Natuurtuin

RSS

Ontdek op zondag 26 november tijdens de winterwandeling 'de Natuurtuin in de winter!' De natuurtuingids vertelt u alles over de verandering van de natuur. Komt u ook? De wandeling start om 14.00 uur vanaf 't Westpunt in het Westerpark. U gaat via de zij-ingang de Natuurtuin in. Kom op tijd want het hek gaat weer op slot omdat de Natuurtuin gesloten is. De wandeling duurt ongeveer een uur.

De Natuurtuin is bijna winterklaar waardoor de verschillende landschappen zoals het poldertje veel beter te herkennen zijn. De sloten zijn gebaggerd en uitgediept. Het riet wat nog in het poldertje staat, wordt pas in het voorjaar gemaaid en afgeruimd. Tijdens de winterwandeling komt u van alles te weten over de verschillende landschappen en de flora en fauna. Met een beetje mooi weer staan nog enkele planten in bloei. De vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin gaan in de winter ook door met hun werkzaamheden.

Deuren gesloten

De deuren van de Natuurtuin zijn op dit moment gesloten en gaan half maart weer open.

Gratis

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Informatie

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de Natuurtuin, stuur dan een e-mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Zie ook: