Waardige 4 mei herdenking in Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Waardige 4 mei herdenking in Zoetermeer

Waardige 4 mei herdenking in Zoetermeer

Door de coronamaatregelen verliep de Dodenherdenking op 4 mei 2021 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke stille tocht voorafgaand aan de herdenking vond niet plaats. Wel konden inwoners in de middag zelf bloemen of een bloemstuk leggen in het Wilhelminapark. Via een livestream waren de herdenkingstoespraak van burgemeester Michel Bezuijen en het leggen van de bloemstukken te volgen.

Op 4 mei worden alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies herdacht.

Bloemen bij de Oude Kerk en in het Wilhelminapark

Inwoners konden op 4 mei, met inachtneming van de coronaregels, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw legden om 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade legden ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick. Vervolgens vertrok de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar legden zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM) legden ook een krans bij het monument. Burgemeester Michel Bezuijen hield aansluitend zijn herdenkingstoespraak. De Zoetermeerse Kyra van den Berg droeg het 4 mei gedicht voor.

Bekijk de herdenking terug

De 4 mei herdenking was live te volgen op de website van gemeente Zoetermeer en via de uitzendkanalen van Zoetermeer FM. Gemist? Kijk hieronder de 4 mei herdenking en de toespraak van burgemeester Michel Bezuijen terug.