Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Home > Inwoners > Nieuws > Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: knallend vuurwerk met oud en nieuw. Wilt u tijdens de jaarwisseling rustig uw hond kunnen uitlaten in een van de natuurgebieden in Zoetermeer? Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling vier natuurgebieden aan als vuurwerkvrije zone. Welke natuurgebieden? Breng uw stem uit via doemee.zoetermeer.nl.

Het gaat om natuurgebieden die op de hondenkaart staan aangewezen als losloopgebieden. In deze gebieden kunnen de hondenbezitters tijdens oud en nieuw hun honden rustig uitlaten. Het Balijbos is specifiek bepaald als vuurwerkvrije zone. De andere drie natuurgebieden kunnen de inwoners van Zoetermeer zelf kiezen via doemee.zoetermeer.nl.

De drie natuurgebieden met de meeste stemmen legt de gemeente voor aan het college van burgemeester van wethouders. Het college beslist vervolgens of deze natuurgebieden worden aangewezen als vuurwerkvrije zones. Het gaat hierbij om een pilot, die na de jaarwisseling van 2018-2019 wordt geëvalueerd.

Burgerinitiatief

Dat de gemeente natuurgebieden aanwijst als vuurwerkvrije zones is het gevolg van een burgerinitiatief van begin dit jaar. De initiatiefnemers gaven aan dat in de periode voorafgaand aan de jaarwisseling veel vuurwerk wordt afgestoken en noemden daarbij specifiek het Balijbos. Gevolgen zijn angstige honden en onrust bij hondenbezitters die hun honden niet rustig kunnen uitlaten.