Voorzitter Stichting Leergeld ontvangt de Zoetermeerse gemeentepenning

Home > Inwoners > Nieuws > Voorzitter Stichting Leergeld ontvangt de Zoetermeerse gemeentepenning

Voorzitter Stichting Leergeld ontvangt de Zoetermeerse gemeentepenning

RSS

Burgemeester Aptroot reikte op vrijdag 31 januari 2020 de Zoetermeerse gemeentepenning uit aan de heer Sikkel. De heer Sikkel, afscheidnemend voorzitter van de Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, kreeg de gemeentepenning voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners.

De heer Sikkel neemt na 9,5 jaar afscheid als voorzitter van de Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit minimagezinnen, zodat zij deel kunnen nemen aan sociale activiteiten en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor gaat betalen.

Onder voorzitterschap van de heer Sikkel is het kindpakket in Zoetermeer uitgebreid. Het aantal kinderen in Zoetermeer dat wordt ondersteund door de Stichting Leergeld is gestegen van een 100-tal kinderen vòòr het jaar 2010 naar meer dan 3.700 kinderen alleen al in 2018. Onder leiding van de heer Sikkel groeide de stichting Leergeld Zoetermeer uit tot de op één na grootste Leergeld stichting van Nederland.

Elk kind telt mee

De heer Sikkel besloot met het team van Stichting Leergeld de Zoetermeerse formule van de stichting verder uit te breiden in de regio. Om zo nog meer kinderen te bereiken. De Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden is nu in 12 Zuid-Hollandse gemeenten actief en ondersteunt ruim 12.500 kinderen met een tegemoetkoming voor binnenlandse- en buitenlandse activiteiten. Een geweldig resultaat dat zonder de inzet van de heer Sikkel niet gerealiseerd was.

Gemeentepenning Zoetermeer

Burgemeester Charlie Aptroot reikte de gemeentepenning uit tijdens het afscheid van de heer Sikkel als voorzitter van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De gemeentepenning van de gemeente Zoetermeer is de hoogste gemeentelijke onderscheiding en wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners. Op maatschappelijk, cultureel of ander terrein, gedurende een aantal jaren.

burgemeester Aptroot reikt gemeentepenning uit aan de heer Sikkel  de heer Sikkel met gemeentepenning

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Een afspraak maken aan de balie? Bel naar 14 079.