Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

Home > Inwoners > Nieuws > Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

RSS

Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Om ruimte te maken voor nieuwbouw, heeft Vidomes de Florens van Brederodeflat gesloopt. Op deze plek komen de nieuwe sociale huurwoningen in 2 gebouwen met ieder 14 appartementen. Boele & van Eesteren voert de bouwwerkzaamheden uit.

Extra investeren voor een duurzame toekomst

De planvorming voor deze nieuwbouwwoningen is enkele jaren geleden gestart. Hoewel de oorspronkelijke plannen uitgingen van verwarming met gasketels, worden de nieuwbouwwoningen tóch aardgasvrij. Aanleiding hiervoor is de Green Deal die Vidomes sloot met de gemeente Zoetermeer, de corporaties Vestia en De Goede Woning en Stedin. Hiermee spraken de partners af te onderzoeken hoe ze de wijk samen aardgasvrij kunnen maken. Het onderzoek loopt nog, maar Vidomes pakt alvast deze duurzame kans.

Planning

De gemeente maakt de grond nu klaar voor de bouw. In juli 2018 staat de start van de bouw gepland. Naar verwachting worden alle woningen in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.