Vernieuwde Hondenuitlaatkaart 2019

Home > Inwoners > Nieuws > Vernieuwde Hondenuitlaatkaart 2019

Vernieuwde Hondenuitlaatkaart 2019

RSS

Op de hondenuitlaatkaart kunnen eigenaren van honden zien waar ze hun hond wel of niet mogen uitlaten. Onlangs is de Hondenuitlaatkaart voor 2019 vastgesteld. Op www.zoetermeer.nl/honden kunt u straks de vernieuwde kaart inzien.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele veranderingen: zo is de Oostkade opgeheven als uitrengebied voor honden. Daarbij is er een nieuw uitrenveld bij de Vrouwenhuiswaard bijgekomen. Het losloopgebied bij de Jan van Beierenlaan en van Aalstlaan verdwijnt vanwege sloop en herontwikkeling. Ook mogen honden komend jaar niet op enkele delen van de Vliegerweide komen vanwege waterzuivering.

Honden laten loslopen

In Zoetermeer moeten honden aan de lijn worden uitgelaten. Op enkele aangewezen uitrenvelden mogen ze vrij rondlopen. Hondenbezitters zijn wel verplicht om hondenpoep op te ruimen, behalve in het struikgewas. Op de hondenuitlaatkaart ziet u waar u hondenstrandjes en uitrenvelden kunt vinden. Deze kaart vindt u op www.zoetermeer.nl/honden. Als u wilt, kunt u bij de wijkpost ook een print van de hondenkaart bestellen.

rennende hond