Veilig fietsen na verkeersexamen

Home > Inwoners > Nieuws > Veilig fietsen na verkeersexamen

Veilig fietsen na verkeersexamen

RSS

Van 13 mei tot en met 24 mei vonden de praktische verkeersexamens plaats. Ruim 1400 Zoetermeerse leerlingen die in groep 7 zitten lieten zien dat ze veilig door het verkeer kunnen fietsen. Wethouder Marc Rosier moedigde ze aan. 'Veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk.'

Fietslessen

OnderwijsAdvies Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Zoetermeer organiseren dit jaarlijkse verkeersexamen. Elk jaar doen er weer veel vrijwilligers mee, die bijvoorbeeld bij de controleposten langs de route staan. Het startpunt was op het parkeerterrein bij de Mormonentempel. Daar wachtten de scholieren met hun fiets in de hand, totdat ze konden beginnen.

In groep 4 en 6 kregen ze al fietslessen en de verkeersleerkrachten van OnderwijsAdvies hielpen scholen die meedoen aan SCHOOL op SEEF om de examens voor te bereiden. Het belangrijkste was dat de kinderen tijdens het examen lieten zien dat ze de verkeersregels kenden en konden toepassen tijdens het fietsen. De meesten slaagden met vlag en wimpel. De enkeling die een slechte dag had, kan herexamen doen op 29 mei.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.