Van CultuurZomer naar CultuurWinter

Home > Inwoners > Nieuws > Van CultuurZomer naar CultuurWinter

Van CultuurZomer naar CultuurWinter

Na een succesvolle CultuurZomer slaan Zoetermeerse cultuurmakers opnieuw de handen ineen. Verenigd in de Taskforce Cultuur stellen ze wederom een programma op, ditmaal onder de vlag CultuurWinter. De gemeente stelt hiervoor budget beschikbaar uit het corona noodsteun fonds.

Door deze groep, bestaande uit 16 lokale culturele organisaties, konden Zoetermeerders in de zomer veilig genieten van een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en activiteiten. Nu staat de CultuurWinter voor de deur kondigt wethouder Paalvast (Cultuur) aan. 'Culturele organisaties lijden nog steeds flink onder de coronacrisis. Tegelijkertijd toont hun saamhorigheid veerkracht en ben ik onder de indruk van hun creativiteit en doorzettingsvermogen. Cultuur verbindt, en juist tijdens deze donkere dagen vind ik het belangrijk dat Zoetermeerders steun vinden bij elkaar en samen kunnen genieten. Al is het op gepaste afstand.'

De CultuurWinter

Door de aangescherpte maatregelen zijn er de komende tijd opnieuw zeer beperkte mogelijkheden om culturele activiteiten te organiseren. De financiële bijdrage van ruim € 118.000,- is bedoeld om de extra kosten te dekken om bestaande activiteiten coronaproof te maken en om nieuwe initiatieven te stimuleren. Het programma wordt via www.cultuur079.nl bekendgemaakt. Lokale culturele initiatieven kunnen via deze website (financiële) ondersteuning vragen t/m 15 januari 2021. Iedereen is vrij om tot die tijd een aanvraag in te dienen voor een cultureel project.

Corona noodsteun fonds

Dit gemeentelijke noodsteun fonds is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die acuut extra steun nodig hebben om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Met deze noodsteun kunnen ook sectorbrede initiatieven in de stad worden ondersteund.