Uitslag verkiezing Boomproject 2018

Home > Inwoners > Nieuws > Uitslag verkiezing Boomproject 2018

Uitslag verkiezing Boomproject 2018

RSS

Zoetermeer was samen met Venlo, Weert en Amsterdam genomineerd voor het Boomproject 2018. De Zoetermeerse inzending was de uitbreiding en herstructurering van de buitenruimte van de algemene begraafplaats Hoflaan. Ontwerper is Ada Wille. Helaas hebben we niet gewonnen. Toch vond de vakjury dat Zoetermeer een bijzonder project heeft.

Beleving en sfeer spelen een hoofdrol bij de mooie bomen op deze begraafplaats. De bomen hebben een prominente rol gekregen en dienen als windbreker, als beschutting die de gewenste intimiteit biedt. Erg bijzonder en innovatief. Het programma van eisen was zeer uitgebreid en het is Ada Wille gelukt om daarbinnen een origineel ontwerp te realiseren met een belangrijke rol voor (véél) bomen te midden van de grafplekken,’ schrijft de jury.

Zo zijn er bewust verschillende en bijzondere soorten gebruikt die speciale gebieden markeren, zoals de Albizia julibrissin (Perzische slaapboom) op de kinderbegraafplaats.

Over het boomproject

Het boomproject is een initiatief van de Branchevereniging VHG. Zij behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. De vakjury heeft elk project beoordeeld op: innovatie en originaliteit, architectuur, beplanting en uiteraard vakmanschap. Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat een boomproject vaak een samenspel is van verschillende partijen. Kijk voor meer informatie op: www.vhg.org.