Tiny Forest in Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Tiny Forest in Zoetermeer

Tiny Forest in Zoetermeer

Zoetermeer is binnenkort hopelijk drie Tiny Forests in Zoetermeer rijker. De gemeente en IVN Natuureducatie tekenen hiervoor dit jaar nog een samenwerkingsovereenkomst. Daarna gaan we samen met inwoners op zoek naar geschikte plekken in de stad om een Tiny Forest aan te planten.

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen en Openbare Ruimte: 'Ik ben blij dat we in Zoetermeer gaan starten met de aanleg van een Tiny Forest op verschillende plekken in de stad dichtbij inwoners. Hoe mooi zou het zijn als we bijvoorbeeld een Tiny Forest kunnen plaatsen vlakbij basisscholen? Zo kunnen we kinderen in de natuur laten leren over de natuur.'

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een minibos van 200 m2 groot (te vergelijken met een tennisveld) en bestaat uit bomen die van nature groeien op de plek van de Tiny Forest. Een Tiny Forest is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, en een fijne leerzame plek voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos begint jong en mag uitgroeien tot een volwassen bos. Hierdoor zie je hoe een bos groeit en kun je ontdekken dat er steeds meer verschillende planten en dieren leven!

Verbinden van mens en natuur

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. Het streven is om de natuur in steden steeds dichterbij te laten komen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer en dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland.