Subsidie inbraakbeveiliging voor de laatste keer van start

Home > Inwoners > Nieuws > Subsidie inbraakbeveiliging voor de laatste keer van start

Subsidie inbraakbeveiliging voor de laatste keer van start

Uw huis extra beveiligen tegen woninginbraak? Dat kan nu voordelig met een subsidie van de gemeente. Als u een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op uw cilindersloten koopt, krijgt u een vergoeding van 40%. Uit onderzoek blijkt deze twee maatregelen zeer effectief zijn om een woninginbraak te voorkomen. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren.

Woont u in Zoetermeer en bent u eigenaar van een koopwoning of huurt u een woning? Dan kunt u gebruik maken van deze speciale subsidie. Voorwaarde is wel dat u niet eerder van deze subsidieregeling gebruik maakte. Burgemeester Aptroot: 'Beveilig uw woning tegen inbraak. Dat kan nu nog met subsidie dus maak daar gebruik van. Voor het vierde jaar op rij maken we het inbrekers nog lastiger in Zoetermeer.'

Hoe vraagt u de subsidie aan?

Voordat u tot aankoop overgaat, moet u eerst een aanvraag indienen via de pagina Vergoeding voor anti-inbraak materiaal. Zodra de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd, kunt u de materialen aanschaffen. Zodra de gemeente de vergoeding heeft goedgekeurd, kunt u de materialen aanschaffen. Het aankoopbedrag moet, na aftrek van eventuele kortingen in de winkel, minimaal 62,50 euro zijn. U krijgt dan 25 euro (40%) vergoed. De gemeente vergoedt maximaal 75 euro. Via het aanvraagformulier kunt u ook andere preventieve maatregelen vergoed krijgen. De gemeente beoordeelt vervolgens of u recht heeft op subsidie voor het aanschaffen van andere anti-inbraakmaatregelen.

Kijk voor meer handige tips om woninginbraken tegen te gaan op www.politiekeurmerk.nl.

Zoetermeer veilig

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.