Stembureauleden en voorzitters gezocht voor verkiezingen!

Home > Inwoners > Nieuws > Stembureauleden en voorzitters gezocht voor verkiezingen!

Stembureauleden en voorzitters gezocht voor verkiezingen!

RSS

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de Tweede Kamer verkiezingen er anders uit gaan zien dan wij gewend zijn. De corona-maatregelen vragen om een andere aanpak en daarom zijn de stembureaus drie dagen open. Wilt u ook bijdragen aan ons democratisch proces en klaar staan voor onze inwoners op één van de belangrijkste dagen van komend jaar? De gemeente Zoetermeer zoekt voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 enthousiaste vrijwilligers om te helpen bij de stembureaus.

Bent u tijdens de verkiezingen minimaal 18 jaar, vriendelijk en correct in de omgang met mensen? Heeft u enige administratieve ervaring en bent u 15, 16 en/of 17 maart beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij zoeken vrijwilligers voor:

  • Maandag 15 maart overdag
  • Dinsdag 16 maart overdag
  • Woensdag 17 maart overdag en avond

Een stembureaulid controleert de identiteit van de kiezer en zorgt dat het stemmen volgens de regels gebeurt. Een stembureauvoorzitter stuurt een team van stembureauleden aan en is verantwoordelijk voor de handhaving van de orde in het stemlokaal. U krijgt een (verplichte) instructie. U kunt meedoen met een ochtend- of middagploeg. Op 15 en 16 maart worden geen stemmen geteld. Op 17 maart tellen beide ploegen van die dag na sluiting van het stembureau om 21.00 uur de stemmen. Stembureauleden en voorzitters ontvangen een vergoeding.

Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/verkiezingen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.