Stem op het beste ontwerpidee van het Van Tuyllpark

Home > Inwoners > Nieuws > Stem op het beste ontwerpidee van het Van Tuyllpark

Stem op het beste ontwerpidee van het Van Tuyllpark

Elke twee jaar organiseert Jong BNSP (Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen) een ideeënprijsvraag voor jonge ontwerpers. Dit jaar vroegen zij of ze het Van Tuyllpark als onderwerp mochten gebruiken voor deze ontwerpwedstrijd. Veertien teams van ontwerpers gingen met deze uitdaging aan de slag. Want hoe zien zij het park voor zich? En hoe kun je er prettig en groen wonen? Bekijk de ontwerpen en stem op uw favoriet via doemee.zoetermeer.nl/vantuyllpark.

Prijsvraag voor ideeën

Maximaal park én maximaal wonen in het Van Tuyllpark: hoe gaat dat samen en hoe ziet dat er uit? Met die uitdaging gingen de jonge ontwerpers aan de slag. Want hoe kun je woningen bouwen en een toegankelijk park behouden?

De ontwerpwedstrijd geeft jonge ontwerpers de kans om ervaring op te doen en zich te presenteren. Voor de gemeente is het interessant dat deze wedstrijd mooie beelden en ideeën oplevert, die kunnen helpen wanneer we nadenken over de toekomst van de stad. De ontwerpen zijn dus geen concrete plannen van de gemeente.

Stem voor de publieksprijs

Op doemee.zoetermeer.nl/vantuyllpark vindt u de verschillende ontwerpen. Tot 20 januari kunt u stemmen op het idee dat u het beste vindt. De winnaar van de publieksprijs wint een geldprijs en dingt meteen mee naar de juryprijs. De vakjury nomineert ook vier ideeën en kiest uit deze vijf genomineerden de winnaar. Op 1 februari is de prijsuitreiking. Vanaf 11 februari kunt u de vijf genomineerde ideeën, waaronder de winnaar(s) bekijken in het Stadhuis-Forum.

luchtfoto Van Tuyllpark