Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

RSS

Netbeheerder Stedin is gestart met het aanbieden van slimme energiemeters in Zoetermeer. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter die, als u dat wilt, uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw leverancier. Zelf uw meterstanden doorgeven hoeft dan niet meer. Met het verbruiksoverzicht dat u vervolgens maandelijks ontvangt, krijgt u de mogelijkheid om zelf nauwkeurig uw energieverbruik te volgen. Dat helpt u energie en dus geld te besparen.

Brief

Stedin biedt de slimme meters per buurt aan. Is uw wijk aan de beurt, dan krijgt u een brief van Stedin waarin precies staat uitgelegd hoe het vervangen van de meter(s) in zijn werk gaat. U kunt er ook voor kiezen om geen gebruik te maken van het aanbod. Het installeren van de slimme meter is gratis zo lang de monteurs in uw buurt aan het werk zijn.

Slimme meter helpt bij energie besparen

Door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website, krijgt u meer zicht op uw energieverbruik. Dat helpt bij het besparen van energie. Met de slimme meter bent u klaar voor de toekomst, waarin 'slimme energienetten' informatie versturen, ontvangen en herkennen waar er te veel of te weinig energie ontstaat. Als huishoudens zelf energie opwekken met zonnepanelen, is er bijvoorbeeld energie over. En als er een elektrische auto oplaadt, is er juist meer energie nodig. De slimme netten zorgen dan zelf voor een balans.

Kijk voor de postcodechecker en meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.