Stadsboerderijen Zoetermeer gaan gefaseerd weer open

Home > Inwoners > Nieuws > Stadsboerderijen Zoetermeer gaan gefaseerd weer open

Stadsboerderijen Zoetermeer gaan gefaseerd weer open

RSS

Vanaf dinsdag 2 juni openen stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open. Er zijn wel aangepaste maatregelen; zo mag er maar een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen, zijn er vaste looproutes en beperkte openingstijden. De boerderijen houden zich hiermee aan de protocollen die zijn opgesteld door vSKBN, de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.

Wethouder Jakobien Groeneveld: 'Ik ben blij dat de boerderijen met aangepaste maatregelen weer opengaan. Fijn dat iedereen de pasgeboren dieren kan gaan bekijken. Geef elkaar de ruimte en blijf zo kort mogelijk op de boerderijen zodat wel allemaal kunnen blijven genieten.'

De opstartfase

De stadsboerderijen zijn de eerste 3 weken alleen van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur open. De laatste inloopmogelijkheid voor bezoekers is om 15.30 uur.

Beperkt aantal bezoekers

Op de boerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve kunnen maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn. De dierenboerderij bij Speelboerderij Het Buitenbeest is veel kleiner en daar kunnen maximaal 10 personen naar binnen.

Looproute

Er wordt een route uitgezet die de bezoekers moeten volgen. In deze opstartfase is het niet mogelijk dat kinderen tussen de dieren in de weide rondlopen. Tijdens de eerste fase zijn de bezoekmogelijkheden beperkt, bij positieve ervaringen kan dit worden uitgebreid.

Speelboerderij Het Buitenbeest later open

Het speelgedeelte van Speelboerderij Het Buitenbeest gaat een weekje later op 8 juni open zodat dit gelijk loopt met de gehele openstelling van de basisscholen. Daarnaast wordt tot 8 juni nog op het terrein gewerkt waardoor eerder open gaan niet veilig is.

Maatregelen speelterrein

  • Alleen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, zonder de ouders en/of begeleiders. Brengen en ophalen is uiteraard mogelijk.
  • Maximaal 30 kinderen tegelijk op het terrein.
  • Er gelden vaste bloktijden van 1,5 uur en kinderen moeten 1,5 meter afstand houden tot de medewerkers.
  • Het activiteitencentrum wat binnen is, blijft voorlopig gesloten.

Openingstijden speelterrein Het Buitenbeest:

Ingang Belvédèrebos 270

maandag: 15.30-17.00 uur
dinsdag: 15.30-17.00 uur
woensdag: 12.00-13.30 uur, 13.45-15.00 uur en 15.15-17.00 uur
donderdag: 15.30-17.00 uur
vrijdag: 15.30-17.00 uur

Kijk op stadsboerderijen.org voor alle informatie.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.