Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

Home > Inwoners > Nieuws > Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

RSS

Dinsdag 25 maart is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein. Met een voetgangersbrug ter hoogte van de Werner von Siemensstraat krijgen reizigers vanuit het station met een wandelroute snel toegang tot het Dutch Innovation Park. Met de brug wordt de verbondenheid van de twee gebieden nu ook zichtbaar gemaakt.

De NS-sprinters halteren vanaf december al bij het nieuwe station. In de loop van mei wordt de volledige opening van het station verwacht. Kort daarna is de voetgangersbrug gereed. De samenkomst van trein, P+R, RandstadRail en het regionale bus- en fietsnetwerk bij het station zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid van het Dutch Innovation Park.

Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park is dé hotspot in Nederland voor toegepaste innovaties en onder andere op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business.