Pitchen en debatteren voor het goede doel

Home > Inwoners > Nieuws > Pitchen en debatteren voor het goede doel

Pitchen en debatteren voor het goede doel

RSS

Spannende debatten en vurige pitches van scholieren vulden vorige week de raadzaal van het Stadhuis-Forum. Tijdens het slotdebat van het Stadhuis van Democratie gingen leerlingen van het Stedelijk College, het ONC Parkdreef en het ONC Clauslaan in debat met raadsleden. Daarnaast streden ze voor een geldbedrag voor hun favoriete lokale goede doel.

In de voorrondes van het Stadhuis van Democratie debatteerden scholieren van diverse basisscholen, middelbare scholen en mbo'ers tegen elkaar. De winnaars gingen naar de raadzaal om in gesprek te gaan met gemeenteraadsleden van verschillende Zoetermeerse politieke partijen. De finalisten kwamen van het Stedelijk College, ONC locatie Parkdreef en ONC locatie Clauslaan.

De leerlingen mochten tijdens het slotdebat ook een pitch geven voor een lokaal goed doel dat ze zelf hadden uitgekozen. Een jury van raadsleden besloot welke pitches de beste waren. De winnaars kregen een bedrag om te schenken aan dit doel. Het ONC Parkdreef won € 1.000,- voor KIKA voor pruiken voor Zoetermeerse kinderen, het Stedelijk College won € 750,- voor Muco Friends en € 750,- voor A break for kids.

Leren over lokale politiek

Het Stadhuis van Democratie is georganiseerd om jongeren meer te leren over de lokale politiek en te leren debatteren. De jongeren debatteerden over actuele Zoetermeerse thema's, konden hun mening geven en vragen stellen aan raadsleden. Zo kregen ze inzicht in de verschillende standpunten tussen de politieke partijen.