Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

Home > Inwoners > Nieuws > Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

RSS

Op 12 april was de officiële opening van het Willem-Alexanderplantsoen. Een gezellige en druk bezochte dag. Met deze opening ging een grote wens in vervulling voor de bewoners en de omliggende scholen.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente met de scholen (IKC Stella Nova, de Wilhelminaschool, de Paulusschool en het ONC Clauslaan) en de bewoners van de wijk hard gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het plantsoen. Sinds 12 april kan jong en oud aan de slag met de verschillende sportattributen. Of juist ontspannen tussen het vele groen.

Volgens wethouders Jakobien Groeneveld (groen) en Ingeborg ter Laak (sport) is het Willem-Alexanderplantsoen een uniek project. 'Dit komt omdat het ontwerp voor het plantsoen in samenspraak met de buurtbewoners, de scholen en de gemeente is gemaakt'.

Ook combineert het plantsoen veel verschillende functies: sport, spel, groen en ontmoeting. En dat is best wel uniek, niet alleen voor Zoetermeer, maar ook voor de regio’, vertelt Jakobien Groeneveld. ‘Wij vinden het ontzettend leuk dat de bewoners uit de buurt zo duidelijk vertelden wat zij graag willen in dit park. Wij als stadsbestuur vinden het heel belangrijk dat mensen zich prettig voelen in hun eigen woonomgeving en dat ze daar trots op zijn’, vult Ingeborg ter Laak aan.

Het was de hele dag feest met de officiële opening in de ochtend en een middag vol met allerlei workshops voor jong en oud. Denk hierbij aan een workshop koken, vogelhuisjes maken, maar ook een bootcamp, boksen en dansen stonden onder andere op het programma.