Nieuwe kunsttoepassing aan de Zegwaartseweg

Home > Inwoners > Nieuws > Nieuwe kunsttoepassing aan de Zegwaartseweg

Nieuwe kunsttoepassing aan de Zegwaartseweg

RSS

Langs de Zegwaartseweg komt een nieuw kunstwerk. Niet alleen de beeldende kwaliteit van het toekomstige kunstwerk is belangrijk. Het kunstwerk moet ook passen bij de historische en culturele betekenis van de locatie. Daarom is er een projectgroep opgericht die nadenkt over de locatie en de precieze opdracht voor het kunstwerk. In deze projectgroep komen inwoners, ondernemers, belangenverenigingen en de gemeente bij elkaar.

Hoe verloopt het proces?

Gezamenlijk formuleert de projectgroep de wensen en eisen waaraan het kunstwerk moet voldoen. Ook gaan zij opzoek naar een geschikte locatie. Een kunstenaar maakt vervolgens 3 schetsidee├źn waaruit een keuze kan wordt gemaakt. De gemeente kijkt of het ontwerp haalbaar is. De kunstenaar maakt dan het definitieve ontwerp en gaat aan de slag. Volgens de planning zal het kunstwerk eind 2019 gereed zijn.

Belangstellenden konden zich opgeven voor de projectgroep tot 1 november 2018. Heeft u zich nog niet aangemeld en denkt u ook graag mee? Of heeft u vragen over dit project? Mail dan naar samenspraakkunst@zoetermeer.nl.