Nieuwe burgemeester van Zoetermeer gestart

Home > Inwoners > Nieuws > Nieuwe burgemeester van Zoetermeer gestart

Nieuwe burgemeester van Zoetermeer gestart

RSS

De eerste dag van Michel Bezuijen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer is in vele opzichten een bijzondere. Vanwege corona geen feestelijk onthaal op het stadhuis en weinig persoonlijke kennismakingen. Ook een mooie start met de officiële beëdiging en een receptie, waar inwoners de nieuwe eerste burger van de stad de hand kunnen schudden, zit er niet in. Wél voor de kersverse burgemeester Michel Bezuijen een fris begin met volle energie.

Burgemeester Michel BezuijenDe strijd tegen corona

Burgemeester Michel Bezuijen is donderdag 1 oktober gestart in een nagenoeg leeg stadhuis, maar met een volle agenda. Michel Bezuijen: 'Vandaag heb ik gesproken met de medewerkers van de gemeente en onze diensten die volop bezig zijn met de aanpak van corona. Hier hebben we iedereen in Zoetermeer hard bij nodig. Ik begrijp heel goed dat de aangescherpte maatregelen voor veel inwoners, ondernemers en instellingen echt fors zijn. Maar als we nu niets doen, dan is de kans dat het erger wordt levensgroot.' De oproep van Bezuijen is dan ook er samen voor te gaan.

Eed afleggen

Vanwege de corona maatregelen werd eerder deze week de bijzondere raadsvergadering met de beëdiging van de nieuwe burgemeester afgelast. 'Een verstandige beslissing die van harte wordt ondersteund', zo noemde Jaap Smit, commissaris van de Koning, ze afgelasting afgelopen dinsdag al. Hoewel de intentie eerder anders was, is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie en de provincie besloten het afleggen van de eed ten overstaan van de hele gemeenteraad van Zoetermeer te laten plaatsvinden. Dit officiële moment staat nu gepland tijdens de reguliere vergadering van de gemeenteraad op maandagavond 12 oktober 2020. Deze raadsvergadering vindt volgens de corona maatregelen plaats zonder publiek, pers en genodigden. De vergadering is vanaf 19.00 uur wel te volgen via de livestream op www.zoetermeer.nl/gemeenteraad.

Burgemeester voor alle Zoetermeerders

Burgemeester Michel Bezuijen kijkt er naar uit Zoetermeerder en haar inwoners te ontmoeten. Betrokken en toegankelijk, dat wil hij zijn en blijven. Dat hiervoor in deze onzekere tijd creatieve manieren moeten worden gezocht, vindt hij juist een uitdaging: 'We vinden altijd wel een weg, want mijn ambitie is burgemeester te zijn voor alle Zoetermeerders'.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.