Nieuwe boot team Handhaving te water

Home > Inwoners > Nieuws > Nieuwe boot team Handhaving te water

Nieuwe boot team Handhaving te water

Team Handhaving heeft een nieuwe boot in gebruik voor het handhaven van het vaarbeleid. Burgemeester Aptroot liet de boot te water vanaf de trailerhelling aan Het Lange Land bij het Noord Aa.

Team Handhaving gebruikt de boot bij het handhaven van het nieuwe vaarbeleid, dat dit jaar is vastgesteld. Ook wordt de boot ingezet bij werkzaamheden van de Flora- en Faunabeheerder, zoals het controleren van nesten en de controle op vissers.

Nieuw vaarbeleid

Het nieuwe vaarbeleid houdt in dat het verboden is om op de Zoetermeerse wateren motorboten te gebruiken anders dan boten met een elektromotor. Als overgangsregeling hebben eigenaren van een motorboot een ontheffing kunnen aanvragen voor de komende vijf jaar. Zij mogen met een gemotoriseerde boot niet harder dan 6 km per uur varen. De reddingsbrigade, politie, brandweer en Team Handhaving hebben een ontheffing voor het varen met een motorboot en de maximumsnelheid, zodat zij tijdens de handhaving van het beleid snel ter plaatse kunnen zijn.

Team Handhaving met burgemeester in de boot