Nieuwbouw stadsboerderij Balijhoeve stap dichterbij

Home > Inwoners > Nieuws > Nieuwbouw stadsboerderij Balijhoeve stap dichterbij

Nieuwbouw stadsboerderij Balijhoeve stap dichterbij

De gemeente heeft aannemer SKN Bouw geselecteerd om de verdere ontwerpuitwerking van stadsboerderij De Balijhoeve voor te bereiden. De (ver)bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal 2021.

Klaar voor de toekomst

Samen met omwonenden en bedrijven heeft de gemeente een nieuw, toekomstbestendig ontwerp voor De Balijhoeve gemaakt als stadsboerderij en sociale ontmoetingsplek. Daarom wordt het hoofdgebouw verbouwd en worden de stallen uitgebreid. Er komt een ruimte voor verschillende activiteiten en zorgaanbieder Gemiva zal zich met horeca op het terrein vestigen. In het ontwerp is ook aandacht voor duurzaamheid en toegankelijkheid. Zo krijgt het hoofdgebouw zonnepanelen op het dak en elektrisch openslaande deuren.

Planning

De komende maanden maken de gemeente, SKN Bouw en adviseurs het ontwerp gereed om uit te voeren. In het voorjaar van 2021 start de verbouwing. De nieuwe Balijhoeve wordt volgens de planning een jaar later, begin 2022, in gebruik genomen.