Lentewandeling in de Natuurtuin

Home > Inwoners > Nieuws > Lentewandeling in de Natuurtuin

Lentewandeling in de Natuurtuin

RSS

Lekker bewegen en de zintuigen gebruiken: dat kan tijdens de lentewandeling op zondag 22 april in de Natuurtuin. De natuurgids laat u alles zien, horen, voelen en ruiken! De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

Kom kijken naar de verschillende voorjaarsbloeiers zoals zomerklokje en slanke sleutelbloemen die nu volop in bloei staan. Prachtschubwortel, dotterbloemen, fluitenkruid, look onder look komen in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten. Waarschijnlijk is er ook al kikkerdril van bruine kikkers te zien. Bij mooi weer hoort en ziet u insecten zoals bijen, koninginnenhommels en vlinders vliegen. Wandel mee, sluit u ogen af en toe, zodat u gehoor het overneemt.

Er is goed te zien wat er de afgelopen winter aan onderhoud is gepleegd door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin en vrijwilligers van knotgroep Meer en Woud. Tijdens de twee NLdoet dagen hebben ruim 40 deelnemers geholpen met diverse werkzaamheden zoals het gemaaide riet afgeruimd, een stuk klinkerpad opnieuw bestraat. De andere paden zijn aangevuld met halfverharding. En in de insectenweide (in de buurt van het insectenhotel) zijn de wortels er uit gehaald en wordt ingezaaid met een eenjarige akkerkruidenmengsel.

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Meer informatie

Voor informatie en aanvragen van een groepswandeling of meehelpen met de werkzaamheden in de Natuurtuin, stuurt u een e-mail naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Ondanks de recente vernielingen in de Natuurtuin, gaat de wandeling gewoon door.

Zie ook: